Uklanjanje vidljivih kapilara na licu

Suvremeni način života otkrio je mnoge boljke, a jedan od njih je i problem s kapilarama. Crvene ili ljubičaste promjene na koži tako su sve češća pojava koja narušava izgled te izaziva nelagodu osobama koje se bore s tim problemom

Koliko ima dobrih strana, suvremen način života ima i svoje negativne strane to jest utjecaje na nas. Jedan od njih su i vidljive kapilare.

Osobama koje ih imaju one stvaraju nelagodu, a i narušavaju izgled. No, srećom postoji rješenje pomoću kojih možete vidljivim kapilarama reći zbogom. One se mogu ukloniti suvremenim uređajima s intenzivnom pulsnom svjetlosti, a ovdje se koristi žuta svjetlost koja se hvata za hemoglobin i pretvara u toplinsku energiju što uništava vidljivu kapilaru, a pritom ne uzrokuje štetne popratne pojave.

Tretman IPL uklanjanja kapilara namijenjen je osobama s vidljivim sitnim kapilarama i onima koji imaju dijagnozu rozaceje, eritroze te imaju crvene ili ljubičaste promjene na koži u čijoj je podlozi zapravo nakupina krvnih žila.

Da bi tretman bio učinkovit, bitno je da se pacijent ne izlaže suncu četiri tjedna prije samog tretmana, a isto tako pacijent mora izbjegavati preparate koji na koži uzrokuju fotoosjetljivost. Također, tjedan dana prije tretmana trebalo bi izbjegavati i kreme za samotamnjenje.

Prije samog početka tretmana, potrebno je rashladiti područje koje tretiramo, slijedi nanošenje gela preko kojeg se aplicira pulsna svjetlost.

Toplina nastaje od bljeska žute svjetlosti koja pogađa hemoglobin i prenosi se na stijenku krvne žile gdje one polako nestaju. Nakon samog tretmana na tretirano mjesto se nanosi hidratantna krema i zaštitni faktor.

Kao proces oporavka nakon tretmana, obavezno je nositi zaštitni faktor 50 jer će koža još neko vrijeme biti osjetljiva, a to je i razlog zbog kojeg se ne smije izlagati suncu najmanje četiri tjedna.

Za potpuni učinak potrebno je između 2 i 7 tretmana.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

U RUBRICI RITAM ZDRAVLJA PROČITAJTE I...

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte više o našim akcijama i novostima vezanim uz NovaMed!

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

Scroll to Top