Dentalna protetika

Protetika je grana dentalne medicine koja uspješno rješava sva pitanja vezana uz nedostatak zuba, a u našoj klinici posebnu pažnju ćemo posvetiti vašim individualnim potrebama.

Tijekom godina, tehnike i materijali usavršeni su se do najsitnijih detalja te zbog toga danas pacijentima možemo osigurati savršenu zamjenu za izgubljene zube koja se izgledom gotovo i ne razlikuje od prirodnih zuba. Osim toga, novi pristupi omogućavaju i brzu izradu te vraćaju zadovoljstvo estetskim i funkcijskim rezultatom.

Stručnjaci u našoj klinici ponudit će vam najsuvremenije materijale i primijeniti protetske i implantoprotetske tehnike kojima će rekonstruirati i najzahtjevnije zubne odnose.

Odlike naše klinike su individualizirana protetska rješenja za svakog pojedinog pacijenta uz detaljnu dijagnostiku, izradu idealnog plana terapije, sveobuhvatan timski i specijalistički pristup te novi vizualni identitet.

BEZMETALNE KERAMIČKE KRUNICE

To su protetski radovi koji se izrađuju kada je potrebno zamijeniti cijelu krunu zuba. Trajno se cementiraju na izbrušen zub ili implantat. Njihova izrada indicirana je kod zuba koji imaju velike karijese, ispune ili su endodontski liječeni. Također, mogu biti materijal izbora prilikom zamjene starih metalkeramičkih krunica, osobito na prednjim zubima.

U ovu skupinu spadaju:

Cirkon-keramičke krunice koje se sastoje od cirkon-oksidne baze i estetskih slojeva keramike koji svojom kombinacijom daju najbolja mehanička i estetska svojstva vašem zubu, a to znači da vam omogućavaju normalno žvakanje dok istovremeno izgledaju vrlo prirodno.

Staklo-keramičke krunice, zbog posebnog načina izrade i palete mogućih boja koje se prilagođavaju prirodnoj boji ostalih zuba pacijenta, omogućavaju individualizirani pristup i rezultat.

Krunice izrađujemo primjenom najsuvremenije CAD/CAM digitalne tehnologije koja preciznim strojem oblikuje krunice od individualiziranih keramičkih ili cirkonskih blokova.

MOSTOVI

Protetski radovi koji se trajno fiksiraju, izrađuju se kada želimo popuniti mjesto na kojem nedostaje zub. Mjesto gdje nedostaje zub također se može popuniti i izradom implantata. Takvo mjesto potrebno je zatvoriti nekim od protetskih nadomjestaka kako bismo spriječili naginjanje i pomicanje okolnih zuba. Na taj način sprečavamo dislokacijske i parodontološke promjene u čeljusti te oštećenja čeljusti i zglobova.

Mostovi se mogu izraditi od plemenitih legura, antialergijskih neplemenitih legura presvučenih slojevima keramike ili individualiziranog bloka u CAD/CAM stroju. Takvi mostovi ne narušavaju govor, a istovremeno pridonose estetici pacijentove usne šupljine.

KRUNICE NA IMPLANTATIMA

Nakon ugradnje implantata u kost, on se nadograđuje krunicom. Krunice na implantatu mogu biti metal-keramičke, a zadnjih godina i cirkon-keramik je sve više izbor za krunice na implantatima. Svakom pacijentu individualizirano se odabire vrsta krunice na implantatu kako bi se zadovoljili svi funkcijski i estetski zahtjevi prirodnog izgleda zuba.

MOBILNA PROTETIKA

  • Mobilne proteze

Mobilnim protetskim radovima, dakle protezama koje se umeću i vade iz usta po potrebi, nadoknađujemo izgubljene zube onda kada je nemoguće izraditi fiksni protetski rad ili zube na implantatima.

Postoje djelomične i totalne proteze ovisno o tome koliko zubi u čeljusti je preostalo, a u našoj će klinici stručan stomatolog svakom pacijentu preporučiti za njega najbolju opciju. Totalne proteze će nadomjestiti zube tako da se postave na obje čeljusti koje u potpunosti prekrivaju. Djelomične proteze nadopunjuju preostale zube, a postavljaju se tamo gdje zubi ili potporne strukture nedostaju.

Pravilno individualno odabrana veličina, oblik i boja od iznimne su važnosti prilikom izrade mobilne proteze. U našoj klinici koristimo isključivo renomirane proizvođače zuba za proteze kako bismo postigli konačne rezultate s kojima su pacijenti potpuno zadovoljni.

  • Mobilne proteze na implantatima

Mobilna proteza na implantatima fiksira se u ustima na, kako joj naziv kaže, dva ugrađena implantata. Ovakav način izrade mobilne proteze olakšava nošenje proteze i sprečava ispadanje proteze, no ona se svejedno može ukloniti radi bolje higijene.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Saznajte prvi za naše akcije

Pretplatite se na naš mjesečni Newsletter

Obavijesti o našim uslugama i akcijama!

Društvene mreže

Novosti

Kontakt

Scroll to Top