Implantologija

Implantati su umjetni nadomjesci izvađenog korijena zuba. Otkako su se pojavili na tržištu prije nekoliko desetljeća, uveliko olakšavaju planiranje protetske terapije. Načinjeni su od titana kojeg karakterizira biokompatibilnost. Unazad nekoliko godina na tržištu postoje i keramički implantati, koji su još u fazi kliničkih istraživanja.

Tržište implantata unazad nekoliko godina obiluje raznoraznim implantatima različitih kvaliteta. Ono što je bitno naglasiti je da naš tim koristi implantate renomiranih proizvođača  (Nobel Biocare i Astra Tech) koji su već godinama na tržištu te daju doživotne garancije na ugrađeni implantat. 

 Implantati se mogu koristiti u svrhu nadomještanja jednog zuba, izrade mosta na implantatima te kao potpora većim cijeločeljusnim konstrukcijama (all on 4 i all on 6)

Zubnim implantatima može se nadomjestiti nedostatak od jednog ili nekoliko zuba, do potpune bezubosti. Implantat je titanski vijak koji se ugrađuje u kost, a na njega se postavlja protetska nadstruktura koja se može sastojati od  jedne krunice (u slučaju gubitka jednog zuba), mostne konstrukcije (gubitak više zuba), odnosno „All on 4“ i „All on 6“ (u slučaju potpune bezubosti).

Implantat kao nadomjestak jednog zuba koji nedostaje:

Ukoliko se izvađeni zub ne nadomjesti implantatom ili mostom,  dolazi do resorpcije kosti, povlačenja zubnog mesa te pomicanja susjednih i zuba iz suprotne čeljusti u njegov prostor.  To sve može dovesti do pogoršanja žvačne funkcije i opterećenja susjednih zuba. Upravo zato ovaj problem treba riješiti na vrijeme. Ono što je prednost ugradnje implantata u odnosu na izradu mosta je u tome što ugradnja implantata ne uključuje brušenje susjednih zuba te je na taj način maksimalno poštedna metoda.  Sam postupak je bezbolan, i traje, uglavnom kratko.

Implantati kao nosači mosta:

Ukoliko dođe do ekstakcije nekoliko zuba na njihovo se mjesto mogu ugraditi implantati te se oni mogu, kao i zubi, povezati mostom.

„All on 4“ i „All on 6“

Glavna prednost All on 4 i All on 6 je da se radi o fiksnom radu, za razliku od mobilnih proteza koje su pomične. Fiksni rad omogućuje pacijentu adekvatno žvakanje i probavu hranu čime se pospješuje opće stanje organizma.

 „All on 4“: Metoda kojom se postiže potpuna ozubljenost na 4 najkvalitetnija titanska implantata u jednom dolasku, osiguravajući fiksni hibridni most koji omogućava normalnu funkciju i estetiku, do izrade trajnog rješenja. Trajno rješenje može biti izrađeno od vrhunskih kompozitnih materijala ili od keramičkih materijala sa podlogom od titana ili legure čelika.

„All on 6“: Metoda kojom se postiže potpuna ozubljenost na 6 najkvalitetnijih titanskih implantata u jednom dolasku, osiguravajući privremeni fiksni hibridni most koji omogućava normalnu funkciju i estetiku, do izrade trajnog rješenja. Nakon 3-6 mjeseci, dentalni protetičar, u suradnji s dentalnim laboratorijem, izrađuje trajni hibridni most koji se sastoji od titanske ili cirkonske osovine, na koju se postavljaju cirkonske ili druge keramičke krunice.

Prilikom izrade nadstruktura koristimo se  premium sustavima, kao što su Nobel Biocare, Implant Direct, Astra tech, (…), koji jamče trajnost, uz doživotnu garanciju.

Konstrukcije su fiksirane vijcima za implantate što omogućuje skidanje konstrukcije, njezino čišćenje i poliranje u dentalnom laboratoriju čime ćemo osigurati maksimalnu trajnost takvih radova.

Postavljanje implantata vrši se u lokalnoj anesteziji i ne spada u skupinu agresivnih zahvata.

U našoj klinici možete napraviti prvi pregled koji uključuje klinički pregled usne šupljine i snimanje CB-CT uređajem, na temelju kojih određujemo najbolje rješenje za svakog pacijenta.

Koristimo se suvremenim digitalnim tehnikama skeniranja uređajem Cerec Prime scan (Dentsply sirona). 

Pojedinačni implantat – link na protetiku

Implantoprotetika – Mostne konstrukcije- link na protetiku

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Saznajte prvi za naše akcije

Pretplatite se na naš mjesečni Newsletter

Obavijesti o našim uslugama i akcijama!

Društvene mreže

Novosti

Kontakt

Scroll to Top