Anesteziologija

Anestezija je danas vrlo siguran postupak koji omogućuje bolesniku da uz minimalnu bol, patnju ili nelagodu podnese invazivni medicinsku postupak.

Tijekom anestezije liječnik redovito prati bolesnikove životne funkcije (krvni tlak i puls, srčani ritam, disanje, zasićenje krvi kisikom, temperaturu…) te brine o bolesniku.

SPECIJALISTIČKI PREGLED ANESTEZIOLOGA

U ZC Novamed u okviru anesteziološke ambulante moguće je obaviti anesteziološki pregled koji je potreban za neki operativni zahvat ili pregled prije obavljanja endoskopije u kratkotrajnoj intravenskoj anesteziji koje obavljamo u gastroenterološkoj ambulanti.

Na pregledu liječnik anesteziolog na temelju anamneze, kliničkog pregleda te uvida u medicinsku dokumentaciju i laboratorijske nalaze procjenjuje stanje pacijenta kako bi operacijski zahvat ili dijagnostičko-terapijski postupak prošao bez komplikacija.

GASTROSKOPIJA I KOLONOSKOPIJA POD ANESTEZIJOM

U našoj zdravstvenoj ustanovi mogu se ambulantno obaviti pretrage gastroskopija ili kolonoskopija u kratkotrajnoj intravenoznoj anesteziji.

Za ovakvu vrstu anestezije pacijent će od našeg osoblja dobit sva uputstva za pripremu, ispuniti i potpisati suglasnost za anesteziju i zahvat. Nakon zahvata pacijent ostaje pod nadzorom cca sat vremena, te se otpušta. Unos hrane i pića dozvoljen je tek 2 sata nakon zahvata, a upravljanje motornim vozilom nije dopušteno.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Saznajte prvi za naše akcije

Pretplatite se na naš mjesečni Newsletter

Obavijesti o našim uslugama i akcijama!

Društvene mreže

Novosti

Kontakt

Scroll to Top