Estetska dermatologija

DERMALNI FILERI

Dermalni fileri (hijaluronski fileri) koriste se za tretiranje svih zona lica: za popunjavanje bora lica (bore oko očiju, bore oko usana), za zaglađivanje linija na području lica, vraćanje volumena, te prirodnih kontura lica. Prirodan su i izrazito učinkovit način za pomlađivanje kože, na bazi su hijaluronske kiseline, te se jednostavno biološki razgrađuju u tijelu na posve siguran i prirodan način.

Hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u našem organizmu, a njena je uloga da zadržava vodu, sprječava isušivanje kože, pruža volumen i pospješuje zacjeljivanje, te utječe na regeneraciju i stvaranje novog kolagena. Kako tijekom godina razina hijaluronske kiseline opada koža postaje opuštena, dehidrirana i gubi na volumenu, a dermalni fileri trenutačno joj vraćaju sjaj i mladolikost.

Tretmanu dermalnim filerima prethode detaljne konzultacije s liječnikom, gdje će liječnik pregledati i analizirati lice klijenta, objasniti tijek tretmana i moguće nuspojave, predložiti vrstu filera koju smatra najboljom za klijenta, te porazgovarati o očekivanim rezultatima. 

Postupak ubrizgavanja filera  veoma je jednostavan, brz i efikasan, ne traje više od sat vremena, od početka do kraja tretmana. Liječnik će nakon dezinfekcije kože lica staviti anestetsku kremu na dijelove koji će se tretirati. Filer se ubrizgava vrlo tankom iglom, tako da je tijekom zahvata moguće osjetiti minimalno peckanje i bol.

Nakon tretmana moguće je crvenilo, blaga otečenost ili u vrlo rijetkim slučajevima podljev, no sve posljedice se povlače unutar nekoliko dana. Rezultati su vidljivi gotovo odmah, ali najbolji rezultati vide se otprilike 7 do 14 dana nakon tretmana,  jer je potrebno neko vrijeme za preraspodjelu filera u koži. Trajanje učinka filera ovisi o vrsti filera i tretiranom području (6 mjeseci do 2 godine).

U ZC Novamed koristimo najkvalitetnije, vrhunske dermalne filere koji nisu životinjskog podrijetla, te ih nije potrebno testirati na alergije, tj. sve nuspojave i alergijske reakcije vrlo su rijetke.

Priprema:

Prije tretmana potrebno je temeljito očistiti lice, odnosno ukloniti šminku s dijelova koji se tretiraju.

BOTOX

Tretman botoxom najdjelotvorniji je i najpopularniji estetski tretman u svijetu.

Radi se o prirodnom pročišćenom proteinu koji djeluje tako da privremeno blokira vezu između živca i mišića i tako smanjuje aktivnost mimične muskulature, te se najprije počeo koristiti u medicinske svrhe.

U estetske svrhe Koristi se za izravnavanje vertikalnih i horizontalnih bora lica, liječenje prekomjernog znojenja (hiperhidroze), liječenje bruksizma (škrgutanje zubima), te korekcije brade (linije donje čeljusti). Njime se učinkovito uklanjaju bore na čelu, bore mrštenja, te bore oko očiju.

Samom zahvatu prethodi pregled liječnika koji će klijenta uputiti u tijek postupka i eventualne nuspojave tretmana,  porazgovarati o klijentovim očekivanjima i realnim mogućnostima zahvata, te utvrditi eventualno postojanje kontraindikacija za primjenu tretmana (alergije,  neuromuskularne bolesti, infekcije u području koje se tretira, uzimanje određenih lijekova, poremećaji zgrušavanja krvi…)

Kod tretiranja bora čela i bora oko očiju, regija koja se tretira očisti se dezinficijensom (bitno je odstraniti svu šminku i nečistoće) i premazuje anestetskom kremom. Nakon toga slijedi priprema preparata i apliciranje tankom iglom na željene dijelove.

Odmah nakon tretmana klijent se može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Vrlo  rijetko se nakon aplikacije Botoxa mogu pojaviti manje modrice, stoga se savjetuje stavljanje hladnih obloga, te izbjegavanje alkohola ili lijekova s acetilsalicilnom kiselinom.

Također, klijentima se nakon aplikacije preporučuje ostanak u uspravnom položaju barem sat vremena  i izbjegavanje fizičkih aktivnosti sljedećih 24 sata.

Tretman počinje djelovati za 48 sati, a maksimalni učinak vidi se tek za 8 dana. Učinak Botoxa traje oko 4- 8 mjeseci i može se ponavljati neograničeni broj puta u određenim vremenskim razmacima (2-3 puta godišnje). 

U Poliklinici Novamed koristimo Botox Vistabel, američke firme Allergan. To je trenutno najbolji i najsigurniji Botox na tržištu, a svaka bočica Botoxa dolazi u originalnom pakiranju s tvorničkim serijskim brojem.

Za tretiranje prekomjernog znojenja (hiperhidroza) botoxom treba istaknuti da se na taj način ne liječi hiperhidroza, nego se nekontrolirano i pojačano znojenje tijela smanjuje na socijalno prihvatljivu razinu.

Tretman se vrši ambulantno, traje oko pola sata i ne zahtijeva posebnu pripremu, osim napomene da se prije tretmana na područje pazuha ne nanose nikakva sredstva ili antiperspiranti. Prije samog zahvata koža oba pazuha  dezinficira se dezinfekcijskim sredstvom, te se za 10-15 minuta namaže anestetskom kremom. Male doze Botoxa injiciraju se tankom iglicom u ranije označena mjesta, direktno ispod kože gdje se nalaze žlijezde znojnice (10-15 uboda u svaki pazuh).

Aplikacija je gotovo bezbolna, uz minimalnu nelagodu. Tretman počinje djelovati za 48 sati, a maksimalni učinak vidi se za 8 dana kada se znojenje smanjuje do 80%.

Nakon tretmana potrebno je 4 sata ostati u uspravnom položaju, a nakon toga se možete najnormalnije vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

Učinak tretmana nije trajan. Nakon prosječno  6 mjeseci može se očekivati postupni povratak simptoma pojačanog znojenja, kada se tretman može ponoviti. Terapija se najčešće provodi u proljeće  kako bi pacijenti bili  mirni tijekom cijelog ljeta.

U zdravstvenom smislu postupak ne izaziva nikakve štetne posljedice, a pozitivna iskustva klijenata pokazuju da tretman dovodi do poboljšanja kvalitete života, te ih većina želi ponoviti ovu terapiju.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Saznajte prvi za naše akcije

Pretplatite se na naš mjesečni Newsletter

Obavijesti o našim uslugama i akcijama!

Društvene mreže

Novosti

Kontakt

Scroll to Top