Estetska dermatologija

DERMALNI FILERI

Dermalni fileri (hijaluronski fileri) koriste se za tretiranje svih zona lica: za popunjavanje bora lica (bore oko očiju, bore oko usana), za zaglađivanje linija na području lica, vraćanje volumena, te prirodnih kontura lica. Prirodan su i izrazito učinkovit način za pomlađivanje kože, na bazi su hijaluronske kiseline, te se jednostavno biološki razgrađuju u tijelu na posve siguran i prirodan način.

Hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u našem organizmu, a njena je uloga da zadržava vodu, sprječava isušivanje kože, pruža volumen i pospješuje zacjeljivanje, te utječe na regeneraciju i stvaranje novog kolagena. Kako tijekom godina razina hijaluronske kiseline opada koža postaje opuštena, dehidrirana i gubi na volumenu, a dermalni fileri trenutačno joj vraćaju sjaj i mladolikost.

Tretmanu dermalnim filerima prethode detaljne konzultacije s liječnikom, gdje će liječnik pregledati i analizirati lice klijenta, objasniti tijek tretmana i moguće nuspojave, predložiti vrstu filera koju smatra najboljom za klijenta, te porazgovarati o očekivanim rezultatima. 

Postupak ubrizgavanja filera  veoma je jednostavan, brz i efikasan, ne traje više od sat vremena, od početka do kraja tretmana. Liječnik će nakon dezinfekcije kože lica staviti anestetsku kremu na dijelove koji će se tretirati. Filer se ubrizgava vrlo tankom iglom, tako da je tijekom zahvata moguće osjetiti minimalno peckanje i bol.

Nakon tretmana moguće je crvenilo, blaga otečenost ili u vrlo rijetkim slučajevima podljev, no sve posljedice se povlače unutar nekoliko dana. Rezultati su vidljivi gotovo odmah, ali najbolji rezultati vide se otprilike 7 do 14 dana nakon tretmana,  jer je potrebno neko vrijeme za preraspodjelu filera u koži. Trajanje učinka filera ovisi o vrsti filera i tretiranom području (6 mjeseci do 2 godine).

U ZC Novamed koristimo najkvalitetnije, vrhunske dermalne filere koji nisu životinjskog podrijetla, te ih nije potrebno testirati na alergije, tj. sve nuspojave i alergijske reakcije vrlo su rijetke.

Priprema:

Prije tretmana potrebno je temeljito očistiti lice, odnosno ukloniti šminku s dijelova koji se tretiraju.

BOTOX

Tretman botoxom najdjelotvorniji je i najpopularniji estetski tretman u svijetu.

Radi se o prirodnom pročišćenom proteinu koji djeluje tako da privremeno blokira vezu između živca i mišića i tako smanjuje aktivnost mimične muskulature, te se najprije počeo koristiti u medicinske svrhe.

U estetske svrhe Koristi se za izravnavanje vertikalnih i horizontalnih bora lica, liječenje prekomjernog znojenja (hiperhidroze), liječenje bruksizma (škrgutanje zubima), te korekcije brade (linije donje čeljusti). Njime se učinkovito uklanjaju bore na čelu, bore mrštenja, te bore oko očiju.

Samom zahvatu prethodi pregled liječnika koji će klijenta uputiti u tijek postupka i eventualne nuspojave tretmana,  porazgovarati o klijentovim očekivanjima i realnim mogućnostima zahvata, te utvrditi eventualno postojanje kontraindikacija za primjenu tretmana (alergije,  neuromuskularne bolesti, infekcije u području koje se tretira, uzimanje određenih lijekova, poremećaji zgrušavanja krvi…)

Kod tretiranja bora čela i bora oko očiju, regija koja se tretira očisti se dezinficijensom (bitno je odstraniti svu šminku i nečistoće) i premazuje anestetskom kremom. Nakon toga slijedi priprema preparata i apliciranje tankom iglom na željene dijelove.

Odmah nakon tretmana klijent se može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Vrlo  rijetko se nakon aplikacije Botoxa mogu pojaviti manje modrice, stoga se savjetuje stavljanje hladnih obloga, te izbjegavanje alkohola ili lijekova s acetilsalicilnom kiselinom.

Također, klijentima se nakon aplikacije preporučuje ostanak u uspravnom položaju barem sat vremena  i izbjegavanje fizičkih aktivnosti sljedećih 24 sata.

Tretman počinje djelovati za 48 sati, a maksimalni učinak vidi se tek za 8 dana. Učinak Botoxa traje oko 4- 8 mjeseci i može se ponavljati neograničeni broj puta u određenim vremenskim razmacima (2-3 puta godišnje). 

U Poliklinici Novamed koristimo Botox Vistabel, američke firme Allergan. To je trenutno najbolji i najsigurniji Botox na tržištu, a svaka bočica Botoxa dolazi u originalnom pakiranju s tvorničkim serijskim brojem.

Za tretiranje prekomjernog znojenja (hiperhidroza) botoxom treba istaknuti da se na taj način ne liječi hiperhidroza, nego se nekontrolirano i pojačano znojenje tijela smanjuje na socijalno prihvatljivu razinu.

Tretman se vrši ambulantno, traje oko pola sata i ne zahtijeva posebnu pripremu, osim napomene da se prije tretmana na područje pazuha ne nanose nikakva sredstva ili antiperspiranti. Prije samog zahvata koža oba pazuha  dezinficira se dezinfekcijskim sredstvom, te se za 10-15 minuta namaže anestetskom kremom. Male doze Botoxa injiciraju se tankom iglicom u ranije označena mjesta, direktno ispod kože gdje se nalaze žlijezde znojnice (10-15 uboda u svaki pazuh).

Aplikacija je gotovo bezbolna, uz minimalnu nelagodu. Tretman počinje djelovati za 48 sati, a maksimalni učinak vidi se za 8 dana kada se znojenje smanjuje do 80%.

Nakon tretmana potrebno je 4 sata ostati u uspravnom položaju, a nakon toga se možete najnormalnije vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

Učinak tretmana nije trajan. Nakon prosječno  6 mjeseci može se očekivati postupni povratak simptoma pojačanog znojenja, kada se tretman može ponoviti. Terapija se najčešće provodi u proljeće  kako bi pacijenti bili  mirni tijekom cijelog ljeta.

U zdravstvenom smislu postupak ne izaziva nikakve štetne posljedice, a pozitivna iskustva klijenata pokazuju da tretman dovodi do poboljšanja kvalitete života, te ih većina želi ponoviti ovu terapiju.

PRP TRETMAN

PRP (Platelet Rich Plasma) tretmani vlastitim krvnim stanicama pacijenta (injekcije plazme bogate trombocitima), osim što su najprirodniji estetski anti age tretmani lica, postaju sve popularniji za razna stanja, od sportskih ozljeda, regeneracije kože do gubitka kose. Tretman koristi vlastite krvne stanice pacijenta za regeneraciju kože i tkiva, odnosno kako bi se ubrzalo zacjeljivanje na određenom području.

Radi se o 100% prirodnoj staničnoj terapiji. Plazma bogata trombocitima sastoji se od dva elementa: plazme ili tekućeg dijela krvi i trombocita, vrste krvnih stanica koje igraju važnu ulogu u cijeljenju cijelog tijela. Trombociti su dobro poznati po svojoj sposobnosti zgrušavanja, ali također sadrže faktore rasta koji mogu potaknuti reprodukciju stanica i potaknuti regeneraciju tkiva ili zacjeljivanje na tretiranom području. Plazma bogata trombocitima jednostavno je krv koja sadrži više trombocita nego što je normalno.

Kako bi stvorili plazmu bogatu trombocitima, uzimamo uzorak krvi od pacijenta i stavljamo ga u uređaj koji se zove centrifuga koja brzo okreće uzorak, odvajajući ostale komponente krvi od trombocita i koncentrirajući ih unutar plazme.

PRP injekcije u estetske svrhe koriste se i učinkovite su kod:

  • pomlađivanja kože
  • smanjenja bora 
  • kože oslabljenog tonusa
  • poboljšanja tena
  • smanjenja ožiljaka od akni
  • poboljšanog zadržavanja vlage

Injekcije PRP-a ubrizgavaju se u kožu pomoću vrlo tankih, finih iglica tijekom čega se može osjetiti blago peckanje. Nakon tretmana nema oporavka, odmah se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Za maksimalan učinak preporuča se napraviti 4 tretmana u vremenskim razmacima.

PRP injekcije mogu biti učinkovite u liječenju ćelavosti (kod muškaraca i kod žena), kako u sprječavanju gubitka kose tako i u poticanju rasta nove kose. PRP također može pomoći u stimulaciji rasta kose nakon transplantacije kose.

MEZONITI – LIFTING BEZ OPERACIJE

U estetskoj medicini posljednjih godina interes klijenata sve više je fokusiran na neinvazivne tretmane, kojima se postižu izvanredni rezultati, a za razliku od kirurških nisu bolni i ne zahtijevaju dugi oporavak. 

Jedan od takvih tretmana je tretman mezonitima, posebno izrađeni konci od polidioksanona – materijala koji je biološko razgradiv. 

Metoda mezonitima namijenjena je oblikovanju lica (niti podižu i zatežu lice), vraćanju prvobitnih kontura lica, te prevenciji starenja i opuštanja lica.

Prije tretmana lokalno se anestezira mjesto primjene anestetskom kremom, te se pomoću igle mezoniti apliciraju pod kožu gdje stimuliraju proizvodnju kolagena i sintezu elastina. Broj niti koji se aplicira ovisi o stanju kože, dobi te željama korisnika. Postoji viša vrste niti te se njihovim pravilnim odabirom može postići željeni efekt. Prednost mezonita je trenutno vidljiv efekt pomlađivanja. 

Niti se kroz nekoliko mjeseci potpuno razgrade, te se postiže efekt liftinga koji traje do 24 mjeseca. 

PROFHILO SKIN BOOSTER

3 u 1 proizvod: kombinacija filera, mezoterapije i skin boostera – za potpuno prirodne rezultate!

Tretman Profhilom potpuno prirodnim sastojcima nadoknađuje volumen samo tamo gdje je potreban – bez umjetnog, neprirodnog rezultata.
Njegova posebnost je u kombinaciji hijaluronske kiseline visoke i niske molekularne težine i mehanizam djelovanja mu nije postizanje volumena u području gdje se injicira, već se polako širi i integrira u kožu oko mjesta injekcije, te stimulira fibroblaste na lučenje novog veziva, stimulira povećanje masnih stanica i hidrira kožu sa svojom visokom koncentracijom hijaluronske kiseline ( 64 mg/2 ml). Kožu potiče na prirodno pomlađivanje te posebnom BAP tehnikom osigurava pravilnu raspodjelu preparata po cijelom području.
Tretman Profhilom istovremeno nadoknađuje volumen, dubinski hidrira kožu i vraća joj elastičnost, te briše umoran izgled lica.

Koža starenjem svake godine gubi 1% kolagena . Ta promjena nije posljedica samo kronološkog starenja, već i starenja uzrokovanog vanjskim faktorima. Rezultati tog procesa najprije se primjećuju na licu – koža postaje tanja, suha i manje elastična, a s vremenom se pojavljuju i bore.
U području estetske dermatologije postoje brojni pripravci i postupci koji imaju isti cilj: vratiti volumen, vlagu i kolagen koži kako bi koža ponovno izgledala zategnuta, sjajna i meka.

Tretman Profhilo je brz i jednostavan tretman, koji daje potpuno prirodne rezultate, do sada nije zabilježena nikakva nuspojava niti komplikacija. Namijenjen je svim osobama kod kojih su vidljivi znakovi starenja i primjetan pad kvalitete kože.
Prilikom konzultacija, liječnik će pregledati lice te objasniti primjenu i način djelovanja Profhila. Tretman se određuje za svakog pacijenta individualno, ovisno o stanju kože, očekivanjima i mogućnostima. Za tretman nije potrebna nikakva posebna priprema, a nakon tretmana nije potreban oporavak, već se normalno može nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.
Izvodi se na način da se aplicira posebnom BAP tehnikom u prethodno definirane točke. Tretman je potrebno ponoviti nakon mjesec dana. Nakon toga biti će potrebno ponavljati tretmane 1-2 x godišnje (ovisno o statusu kože, mogućnostima i očekivanjima).
Učinak preparata počinje biti vidljiv nakon 1-2 tjedna nakon prve aplikacije s potpuno razvijenim učinkom mjesec dana nakon druge aplikacije.

Profhilo je jedinstven u svom načinu djelovanja, ima izrazitu sposobnost poticanja proizvodnje vlastitog kolagena i elastina uz unošenje velike količine hijaluronske kiseline u kožu bez učinka povećanja volumena u području aplikacije. I to je način na koji Profhilo tretira bore. Rezultat je postupno i dugotrajno smanjenje vidljivih bora uz zdravi i sjajan izgled kože cijelog lica ili vrata (ovisno o regiji koja se tretira).
Profhilo bi se mogao nabolje opisati kao bio-revitalizator, bio-stimulator, bio–rejuvenator i mogao bi se nazvati predvodnikom i sudionikom novog smjera u estetskoj medicini

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Saznajte prvi za naše akcije

Pretplatite se na naš mjesečni Newsletter

Obavijesti o našim uslugama i akcijama!

Društvene mreže

Novosti

Kontakt

Scroll to Top