Ambulanta internističke onkologije

Zloćudne bolesti, odnosno maligne bolesti danas su u porastu. Kada se jednom dijagnosticira maligna bolest pacijent je izložen dugotrajnom liječenju koje može uključivati operaciju, zračenje ili kemoterapiju.

Život se mijenja iz temelja i postoji velika potreba za svim dostupnim informacijama o vrsti bolesti, načinima i metodama liječenja,  praćenju stanja bolesnika i bolesti, terapiji boli i pravilnoj prehrani onkološkog bolesnika.

Tijekom započetih liječenja naši stručnjaci mogu pacijentima dati mišljenje o načinu provođenja liječenja i alternative liječenju, kada ona postoji.

Po završetku liječenja ili u pauzi onkološkog liječenja, naši stručnjaci mogu osigurati pacijentima kvalitetno praćenje stanja kroz potrebno vrijeme poboljšanja stanja ili izlječenja. 

U okviru ambulante obavljamo:

→ Onkološki pregled

→ Drugo mišljenje kod onkoloških bolesnika

→ Terapija boli

→ Prehrana onkoloških bolesnika

ONKOLOŠKI PREGLED

Zloćudne bolesti, odnosno maligne bolesti danas su u porastu. Kada se jednom dijagnosticira maligna bolest, čovjek je izložen dugotrajnom liječenju koje može uključivati operaciju, zračenje ili kemoterapiju. Život se mijenja iz temelja i postoji velika potreba za svim dostupnim informacijama o vrsti bolesti, načinima i metodama liječenja, do praćenja stanja bolesnika i bolesti.

Od ključne je važnosti pravilan pristup svakom pojedinom pacijentu. Zato su u našoj ustanovi na raspolaganju stručnjaci Internističke onkologije s višegodišnjim iskustvom posebno u području tumora probavnog trakta, koji čine sam vrh smrtnosti od malignih bolesti u Hrvatskoj. 

Tijekom započetih liječenja naši stručnjaci mogu pacijentima dati mišljenje o načinu provođenja liječenja i alternativa liječenju kada one postoje.

Po završetku liječenja ili u pauzi onkološkog liječenja naši stručnjaci mogu osigurati pacijentima kvalitetno praćenje stanja kroz potrebno vrijeme poboljšanja stanja ili izlječenja.

KONZILIJARNI PREGLED

Usprkos saznanju kako maligne bolesti probavnog sustava mogu zadesiti ljude svih dobi, činjenica je kako najviše pogađaju ljude starije životne dobi. Karakteristično za ljude starije životne dobi jest izloženost velikom broju drugih kroničnih bolesti. Šećerna bolest, povišeni krvni tlak, bolesti krvnih žila, srčane smetnje i bolesti te druge kronične bolesti dodatan su teret pacijentima s malignom bolešću i direktno utječu na mogućnosti liječenja malignih bolesti. Naši stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom mogu dati odgovore na sva otvorena pitanja: vrste protokola liječenja, visine doza liječenja, promjena redoslijeda liječenja i operacija te druga bitna pitanja, i to prema vrhunskim svjetskim standardima i smjernicama.

DRUGO MIŠLJENJE KOD ONKOLOŠKIH BOLESNIKA 

Opterećenost zdravstvenog sustava, nezadovoljstvo postignutim u dijagnostici i liječenju bolesnika s malignim bolestima probavnog sustava, nedovoljna informiranost, predstavljaju otvorena pitanja bolesnicima i njihovim obiteljima. U našoj ustanovi pacijentima omogućavamo dobivanje kompletnog drugog stručnog mišljenja u svezi svih okolnosti dijagnostike i liječenja malignih bolesti. Sastavni dio drugog mišljenja je i preporuka o modalitetima i načinima nastavka liječenja bolesnika s malignim bolestima. 

Nakon završenog liječenja naši stručnjaci mogu provesti ekspertizu cjelokupne dijagnostike i  liječenja pacijenta uz analizu i procjenu daljnjeg očekivanja u odnosu na bolest, komorbiditete te liječenje. Ekspertizom naši stručnjaci mogu dati najvišu moguću sigurnost pacijentima za daljnji nesmetani život kao i daljnje postupke sprečavanja ili ranog otkrivanja drugih bolesti i stanja nepovezanih ili povezanih s preboljenom bolesti.

TERAPIJA BOLI

Maligna bolest i liječenje kod pacijenta mogu izazvati mnoge nuspojave koje ugrožavaju i kvalitetu života i život. 

Bol, nadražaj želučane sluznice s posljedičnom boli, kožne i druge promjene, pad imuniteta i snižavanje praga boli jedne su od psihički i fizički teško opterećujuće nuspojave bolesti i liječenja posebice malignih bolesti. Naši stručnjaci s višegodišnjim iskustvom mogu našim pacijentima pomoći u prevladavanju bolova i time poboljšati kvalitetu života s malignom bolešću.

Pristup lijekovima viših generacija u odnosu na svakodnevne analgetike opravdan je kod teških bolesnika pogotovo tijekom liječenja malignih bolesti. Redoslijed propisivanja i primjene analgetika viših razina, mogu trenutno i stalno osigurati stanje bez bolova ili s minimalno prihvatljivim bolovima u odnosu na stanje u kojem se bolesnik nalazi.

PREHRANA ONKOLOŠKOG BOLESNIKA

Svaka maligna bolest počinje od jednog organa, ali utječe na cijeli organizam. Pad imuniteta, gubitak tjelesne težine i druga stanja posljedica su maligne bolesti, ali i neophodnih postupaka liječenja što dodatno ugrožava pacijenta te mu može onemogućiti pristup liječenju. 

Naši stručnjaci mogu predložiti najbolji pristup dodatnoj prehrani. Prehrana i dodaci prehrani mogu biti ključni u liječenju i oporavku bolesnika kada se primjenjuju na ispravan način. Nije naodmet napomenuti kako nekontrolirano uzimanje dodataka i vitamina ne samo što neće pomoći, već će u nekim slučajevima negativno utjecati na liječenje, a ponekad pomažu i daljnjem rastu i bujanju maligne bolesti što dovoljno govori o potrebi ozbiljnog pristupa prehrani pacijenta s malignom bolesti. Posebno je to dobilo na značaju danas kada na tržištu postoje brojni dodaci prehrani i dodatne prehrane kao i druge supstance koje se preporučuju pacijentima. Pažljivim i personaliziranim pristupom dodatci prehrani i dodatna prehrana mogu direktno pomoći liječenju pacijenata s teškim bolestima.

Podijeli:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Saznajte prvi za naše akcije

Pretplatite se na naš mjesečni Newsletter

Obavijesti o našim uslugama i akcijama!

Društvene mreže

Novosti

Kontakt

Scroll to Top