U Zdravstvenom Centru Novamed provjerite jeste li bili u kontaktu s Covid-19 virusom

Pomoću ovog testa možete saznati da li ste imali ili imate SARS-CoV-2 infekciju, odnosno da li ste bili u kontaktu s virusom. Najbolje vrijeme za serološko testiranje je otprilike 4 tjedna nakon kontakta s virusom

Želite li jednostavnim testom provjeriti da li ste bili u kontaktu s Covid-19 virusom i da li imate razvijena antitijela? U Zdravstvenom Centru Novamed vršimo serološko testiranje na antitijela IgM i IgG na Covid- 19/SARS-CoV-2.

Serološkim testovima dokazuje se prisutnost protutijela IgM i IgG u krvi , koja nastaju kao imunosni odgovor organizma nakon kontakta s virusom SARS-CoV-2.
Za testiranje se nije potrebno naručiti, radno vrijeme laboratorija 07:30-17:00 h. Više informacija na 01/5580-200.

Pomoću ovog testa možete saznati da li ste imali ili imate SARS-CoV-2 infekciju, odnosno da li ste bili u kontaktu s virusom. Najbolje vrijeme za serološko testiranje je otprilike 4 tjedna nakon kontakta s virusom.

Ako su IgM i IgG NEGATIVNI: znači da se niste susreli s infekcijom u razdoblju 7-10 dana prije testiranja. Ako ste imali kontakte sa zaraženim osobama moguće je da ste u inkubacijskom periodu (to može značiti da ste se zarazili u zadnjih 7-10 dana, ali još niste pozitivni u testu jer se antitijela razvijaju najmanje 10-ak dana od infekcije). Korisno je ponoviti testiranje nakon 7 dana kako bi se isključila zaraza. Konzultirajte liječnika.

Ako su IgM i IgG POZITIVNI: Moguća infekcija u razvoju. Kontaktirajte liječnika i slijedite upute
nadležnih medicinskih institucija.

Ako je IgM POZITIVAN, a IgG NEGATIVAN: Pokazuje da je moguća infekcija u tijeku, moguć kontakt s virusom. Pozitivan test na IgM antitijela ne može predvidjeti razvoj i tijek infekcije. Preporuka je da se javite nadležnim institucijama radi daljnjih uputa.

Ako je IgM NEGATIVAN, a IgG POZITIVAN: Antitijela su se vjerojatno razvila, moguće je da ste stekli imunitet na virus.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

U RUBRICI RITAM ZDRAVLJA PROČITAJTE I...

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte više o našim akcijama i novostima vezanim uz NovaMed!

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

Scroll to Top