U zadnji tren poboljšajte tonus!

Još nije kasno! Donosimo vam odlične tretmane koji će vam pomoći da u zadnji čas postignete željeni mišićni tonus.

Anticelulitna masaža

Posebnom tehnikom masaže potiče se prokrvljenost tkiva, izmjena tvari te aktivacija limfnog sustava koji pomaže u eliminaciji toksina i suvišne tekućine iz potkožnog tkiva što pomaže u postizanju zaglađene i zategnute kože te posljedično smanjuje celulit. Tom se metodom koža također priprema za bolju apsorpciju tvari iz anticelulitnih krema. Redovitom masažom postiže se ljepši izgled kože i uklanjanje narančine kore.

Radiofrekvencija

Ovim tretmanom koža i potkožno tkivo dubinski se zagrijavaju što ima višestruko povoljan učinak na niz estetskih problema i stanja tijela, ali i lica. Prije svega, ovom se metodom može smanjiti volumen masne stanice pri čemu se one izbacuju iz tijela putem mokraće.

Radiofrekvencija poboljšava izmjenu tvari u stanicama i potiče stvaranje kolagena i elastina što pomaže u zatezanju i pomlađivanju kože, učvršćivanju tijela, uklanjanju celulita, ublažavanju akni i njihovih ožiljaka, uklanjanju strija, tretiranja podbratka i slično. Gotovo da i nema dijela tijela koji se ovom metodom ne može tretirati pa se oblikovati i zatezati mogu cijele ruke, noge, trbuh stražnjica, dekolte….

Elektrostimulacija mišića

Aparativna metoda kojom se na siguran način stimulira kontrakcija mišića, oblikuje tijelo (slično kao kod vježbanja) te pritom ubrzava i potrošnju kalorija. Ovaj je pristup posebno učinkovit za oblikovanje tijela na bokovima, trbuhu, bedrima, stražnjici te po potrebi i drugim dijelovima tijela.

Električni stimulatori mogu se prilagoditi pa se mijenja jačina električnih impulsa ovisno o problemu ili nepravilnosti koji se žele tretirati. Tako se mogu smanjivati masne naslage, oblikovati mišići, uklanjati celulit, poticati bolji rad limfnog sustava te relaksirati napeti mišići. Ovaj je tretman namijenjen svim osobama koje žele tretirati neki od navedenih problema. Ovisno o obimu nepravilnosti potrebno je provesti određeni broj uzastopnih tretmana te se preporučuje nastaviti s povremenim tretmanima održavanja.

Ručna limfna drenaža

Radi se o postupku kojim se pritiscima na točno određene zone tijela potiče protok limfe koja  u organizmu nema svoju pumpu poput srca nego njezino kretanje i čišćenje u tijelu ovisi o kontrakciji mišića. Nekada je ovaj tretman bio rezerviran za osobe koje genetski imaju slabiji protok limfe i sklonije su oticanju ekstremiteta, no danas je to tretman koji je namijenjen svima koji previše sjede i malo se kreću, ne stižu se zdravo i raznovrsno hraniti te ne unose dovoljno tekućine u organizam. Upravo je zbog tih navika cirkulacija limfe ograničena, a toksini koje ona nosi ostaju zarobljeni u tijelu. To, osim estetskih problema, može stvoriti umor, bolove, težinu u tijelu i mnoge druge simptome.

Otiču li vam noge, imate li izražen celulit, primjećujete li na određenim zonama lokalizirane otoke (primjerice oko gležnjeva, na potkoljenicama, oko koljena) ili vam se čini da vam je tijelo mekano, a tkivo pri dodiru spužvasto, ovaj tretman može pomoći u detoksikaciji, učvršćivanju tijela te smanjivanju obujma posebno na nogama, trbuhu i stražnjici. Tretman je ugodan i prvi rezultati se mogu vidjeti odmah nakon tretmana.

Bodywraping

Želite li zategnuti kožu, zagladiti je te smanjiti celulit isprobajte body wrapping. Metoda je to koja je već dugo prisutna u kozmetičkim salonima, no sve učinkovitiji preparati s inovativnim formulama koji se uz nju koriste čine je jednim od najpoželjnijih tretmana.

Tretman se izvodi tako da na dijelove tijela koje želimo tretirati zbog masnih naslaga, celulita, neujednačene kože ili otečenosti utrljamo preparat koji pomaže razgradnji masti, ubrzavanju cirkulacije, uklanjanju suvišne tekućine i toksina. Potom se dijelovi tijela koje tretiramo (možemo tretirati o cijelo tijelo ili kritične zone) zamotaju u foliju kako bi aktive tvari iz preparata prodrle dublje u kožu, tijelo se zagrijalo te se tako ubrzao metabolizam i eliminacija otpadnih tvari. Na ovaj će način preparat koji smo utrljali imati snažnije djelovanje. Klijent tako leži 30 do 40 minuta kako bi tretman dubinski djelovao.

Tretman je potrebno ponoviti najmanje pet puta za značajne rezultate, ali već nakon prvih primjena može se primijetiti poboljšanje stanja kože. Nakon ciklusa tretmana klijent gubi centimetre u opsegu struka, bokova, ruku ili nogu (ovisno o tretiranom području). Tretman se preporučuje svima koji žele smanjiti obujam tijela i poboljšati izgled kože.

Termodeka

Uživate li u pročišćavajućem učinku saune, iskušajte sličan učinak s termo dekom koja će vam pomoći da oblikujete tijelo i revitalizirate organizam jer potiče izbacivanje toksina. Temperaturu termo deke moguće je podesiti prema potrebama i osjećaju ugode klijenta, a moguće je birati i različite temperature za različite dijelove tijela pa tako noge možemo grijati na jednu temperaturu, a trbuh na drugu i slično. Prednost ovakvog zagrijavanja je da možemo izostaviti tretiranje kože lica i kose koje sauna može isušiti pa je njega nakon tretmana puno lakša.

Tretman traje 20 do 30 minuta. Rezultat je pročišćena zategnuta koža te osjećaj lakoće izazvan detoksikacijom. Ovaj se tretman preporučuje jednom do dvaput tjedno, a najbolji učinak u smanjenju obujma i celulita postiže se ako se napravi deset tretmana s redovitim razmacima.

Vezivno-refleksna masaža

Vezivno-refleksna masaža je vrsta masaže koja djeluje na podizanje i učvršćivanje vezivnog tkiva te na taj način refleksnim putem stimulira mišić koji se opušta, poboljšava se cirkulacija i elasticitet i smanjuje bol. U vezivno-refleksnoj tehnici koriste specijalni pokreti kojima djelujemo na vezivno tkivo. Ovom tehnikom se revitalizira i osnažuje cijeli tjelesni sustav jer su svi organi povezani s površinom kože. Djeluje se na zone gdje nalazimo promjene te na taj način dovodimo do opuštanja i normalizacije tretiranog dijela i organa koji pripadaju toj refleksnoj zoni. Ova tehnika masaže djeluje specijaliziranim pokretima i na bolji protok limfe i zadržavanje tekućine na pojedinim zonama tijela.

Svoje iznimno djelovanje vezivno-refleksna masaža pokazuje kod problema opuštenog kožnog tonusa, zadebljanog veziva u pojedinim dijelovima tijela te kod opće regeneracije vezivnog tkiva. Ova tehnika je idealna kod tretiranja fibroznog (tvrdokornog) celulita i mlohavog tkiva. Ova tehnika masaže jača je i intenzivnija od klasične anticelulitne masaže, stoga daje brže i efikasne rezultate. Za vrijeme trajanja određene kure tretmana vezivno-refleksne masaže, važno je piti dovoljno tekućine (vode) zbog izbacivanja štetnih tvari i toksina iz organizma.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

U RUBRICI RITAM ZDRAVLJA PROČITAJTE I...

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte više o našim akcijama i novostima vezanim uz NovaMed!

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

Scroll to Top