Terapija boli kod onkoloških pacijenata

Kada se jednom dijagnosticira maligna bolest, čovjek je izložen dugotrajnom liječenju koje može uključivati operaciju, zračenje ili kemoterapiju.

Život se mijenja iz temelja i postoji velika potreba za svim dostupnim informacijama o vrsti bolesti, načinima i metodama liječenja, do praćenja stanja bolesnika i bolesti. Maligna bolest i liječenje kod pacijenta mogu izazvati mnoge nuspojave koje ugrožavaju i kvalitetu života i život. 

Od ključne je važnosti pravilan pristup svakom pojedinom pacijentu

Bol, nadražaj želučane sluznice s posljedičnom boli, kožne i druge promjene, pad imuniteta i snižavanje praga boli jedne su od psihički i fizički teško opterećujuće nuspojave bolesti i liječenja posebice malignih bolesti. Naši stručnjaci s višegodišnjim iskustvom mogu našim pacijentima pomoći u prevladavanju bolova i time poboljšati kvalitetu života s malignom bolešću.

Pristup lijekovima viših generacija u odnosu na svakodnevne analgetike opravdan je kod teških bolesnika pogotovo tijekom liječenja malignih bolesti. Redoslijed propisivanja i primjene analgetika viših razina, mogu trenutno i stalno osigurati stanje bez bolova ili s minimalno prihvatljivim bolovima u odnosu na stanje u kojem se bolesnik nalazi. Zato su u našoj ustanovi na raspolaganju stručnjaci Internističke onkologije s višegodišnjim iskustvom posebno u području tumora probavnog trakta, koji čine sam vrh smrtnosti od malignih bolesti u Hrvatskoj.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

U RUBRICI RITAM ZDRAVLJA PROČITAJTE I...

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte više o našim akcijama i novostima vezanim uz NovaMed!

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

Scroll to Top