Radiofrekvencijsko uklanjanje madeža i drugih dobroćudnih kožnih promjena

Radiofrekvencijsko uklanjanje aparatom Ellman Surgitron omogućava uklanjanje dobroćudnih izraslina na licu i tijelu pomoću visokofrekventne izmjenične struje, na način da se skidaju tanki slojevi kože – bez rezova i šivanja.

Aparat liječniku omogućava maksimalnu preciznost i brzinu, a pacijentu minimalno oštećenje tkiva, bezbolnost i brzi oporavak.  

Ova metoda koristi se u dermatoestetske svrhe (tretiraju se različite benigne tvorevine, madeži, bradavice, seboreične keratoze..). Prije primjene dermatološkim pregledom potrebno je utvrditi da promjena nije rizična.

Kod radiofrekvencijskog uklanjanja primjenjuje se lokalna anestezija, a nakon tretmana na mjestu uklonjene izrasline pojavljuje se krasta (bez krvarenja). Nakon desetak dana krasta će otpasti, te će se formirati novi, svježi sloj kože koji će se s vremenom stopiti s okolnom kožom.  

Zahvat je kontraindiciran samo kod pacijenata koji imaju srčani elektrostimulator (pacemaker), ne postoje ostali rizici povezani sa zahvatom.

Kako su mjesta uklanjanja izrasline osjetljiva i nije ih preporučljivo izlagati suncu, preporučamo uklanjanje provoditi tijekom jeseni, zime i ranijeg proljeća, pogotovo ako se radi o izloženim dijelovima tijela.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

U RUBRICI RITAM ZDRAVLJA PROČITAJTE I...

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte više o našim akcijama i novostima vezanim uz NovaMed!

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

Scroll to Top