Ne propustite siječanjsku ponudu iz Novameda

Voditi brigu o svome zdravlju, najbitnija je zadaća svakog čovjeka, a uz ponude iz Novameda to je lakše nego ikad

Zdravstvenom centru Novamed zdravlje pacijenata je na prvom mjestu te se iz tog razloga trudi neke pretrage učiniti još pristupačnijima. Iz tog razloga je za vas pripremio odličnu akciju u kojoj nudi POPUST OD 20% za kolonoskopiju i gastroskopiju. Ova odlična akcija, koju se ne isplati propustiti, vrijedi od 11. do 31. siječnja, a za sve informacije te rezervaciju termina javite nam se na info@novamed.hr ili na (01) 5580 244, (01) 5580 200. 

Briga o zdravlju vašeg probavnog trakta nakon mjeseca slavlja u kojima smo se častili raznim delicijama čini se kao idealna novogodišnja odluka, a vas će učiniti mirnijima nakon što napravite preglede. 

Gastroskopija

Sama gastroskopija omogućuje prikaz sluznice i unutrašnjosti ždrijela, jednjaka, želuca i dvanaesnika. Pretraga je nezaobilazna metoda dijagnostike kada su u pitanju bolesnici s problemima u gornjem dijelu probavnog trakta. 

Ovaj pregled idealan je za sve osobe koje se muče sa idućim tegobama:

  • Mučnine, povraćanje ili proljev koji traju dulje vrijeme
  • GERB ili gastroezofagealnu refluksnu bolest karakteriziranu osjećajem vraćanja kiselog sadržaja, žgaravicom ili pečenjem u području prsne kosti
  • Bol u gornjem dijelu trbuha
  • Crna stolica ili krv u povraćenom sadržaju
  • Otežano gutanje ili osjećaj zaostajanja zalogaja hrane
  • Patološke rezultate nalaza drugih dijagnostičkih metoda (rendgen, magnetna rezonanca, računalna tomografija..)
  • Praćenje cijeljenja ulkusnih ili drugih upalnih promjena odnosno procjene izraslina (polipa ili tumora) primijećenih na sluznici

Mnogima je sam način pregleda neugodan jer liječnik kroz usnik pažljivo uvodi endoskop instrument vrlo savitljive, tanke i glatke cijevi debljine 6 – 8 mm, s rasvjetom na vrhu, no koristi se lokalna anestezija. Isto tako, moguće je pregled obaviti i u općoj anesteziji, a sam postupak je siguran i provodi se rutinski.   

Kolonoskopija

Ovdje se radi o dijagnostičkoj metodi pretrage koja omogućuje vizualni pregled cijelog debelog crijeva i dijela tankog crijeva. Ova procedura pregleda je sigurna i efikasna jer pomoću kamere na vrhu aparata pokazuje vrlo jasnu sliku sluznice crijeva. U usporedbi s ostalim metodama posebno je korisna u otklanjanjima lezija, a posebno adenoma. 

Preporuča se i kao preventivni pregled iznad pedesete godine života, zbog povećale učestalosti tumora debelog crijeva u zrelijoj životnoj dobi,  a ako je obiteljska anamneza pozitivna, potrebno ju je prvi put napraviti i desetak godina ranije. 

U zdravstvenom centru Novamed možete obaviti i kolonoskopiju pod anestezijom – opća anestezija, kratkotrajna i intravenozna, kojom se mogu olakšati tegobe prilikom pretrage. S ovom siječanjskom akcijom više ne morate odgađati pregled koji vam može poboljšati kvalitetu života.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

U RUBRICI RITAM ZDRAVLJA PROČITAJTE I...

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte više o našim akcijama i novostima vezanim uz NovaMed!

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

Scroll to Top