Krioterapija – tretman tekućim dušikom

Krioterapija predstavlja u dermatovenerologiji vrlo raširenu i minimalno invazivnu metodu primjenom hlađenja tekućim dušikom

Krioterapija je opći pojam koji se odnosi na liječenje različitih tegoba niskim temperaturama, a poznata je i kao terapija hladnoćom. Krioterapija tekućim dušikom minimalno je invazivna i veoma učinkovita metoda liječenja promjena kože primjenom hlađenja.

Dušik u plinovitom stanju čini 78% zraka koji nas okružuje i koji udišemo. Tekući dušik je jako hladan i skladišti se pri -196°C, stoga je pogodan za korištenje prilikom tretmana krioterapije.

Krioterapija za kožna oboljenja često se koristi pri uklanjanju virusnih bradavica, kondiloma, fibroma ili keratoza. Vrsni dermatolozi Zdravstvenog centra NovaMed primjenjuju suvremeni Cryo Pro spremnik s različitim vrstama aplikatora koji omogućava da se tekući dušik aplicira s visokom kontrolom i preciznošću, bez oštećenja okolne zdrave kože.

Za uklanjanje nekih promjena krioterapijom dovoljna je samo jedna intervencija, a kod nekih je potrebno ponavljati zahvat svakih nekoliko tjedana do potpunog izlječenja zahvaćenog dijela tijela (npr. bradavice na tabanima i rukama). Za krioterapiju nije potrebna posebna priprema, a preporuča se na dan terapije izbjegavati nanošenje lokalnih pripravaka na područje tretiranja koje mora biti čisto i suho.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

U RUBRICI RITAM ZDRAVLJA PROČITAJTE I...

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte više o našim akcijama i novostima vezanim uz NovaMed!

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

Scroll to Top