Korekcija očnih kapaka

Blefaroplastika je jedan od najčešćih zahvata pomlađivanja u estetskoj kirurgiji kojim se uklanjaju neželjeni efekti starenja, korigiraju spušteni kapci, eliminiraju vrećice ispod očiju i rješavaju pretjerano izražene bore.

Koža s godinama gubi na elastičnosti i konzistenciji, a posebno u području očnih kapaka gdje je najtanja. Na kapcima se javlja višak kože u obliku vrećica, nabora i masnih jastučića, što očima i cijelom licu daje umoran i star izgled. Višak kože i masno tkivo na očnim kapcima mogu se odstraniti samo malim kirurškim zahvatom blefaroplastike ili korekcije očnih kapaka.

Kandidati za zahvat mogu biti i mlađe i starije osobe koje nisu zadovoljne estetskim izgledom svojih očiju. Korekcija očnih kapaka izvodi se na pacijentima s viškom kože na donjim i/ili gornjim kapcima, te pacijentima s problemom masnih jastučića, tj. vrećica ispod očiju. Osim estetskih, to može uzrokovati i funkcionalne probleme jer zbog viška kože može doći do preklapanja kože preko gornje vjeđe što uzrokuje smetnje poput učestalog treptanja, zamora očiju, te smanjenog vidnog polja.


PRIPREMA
Priprema za operativni zahvat ovisi o tipu operativnog zahvata i dobi pacijenta. Uglavnom se preporuča napraviti laboratorijske pretrage, o čemu će vas liječnik informirati prilikom konzultacija za zahvat. Tijekom preoperativnih konzultacija liječnik će pregledati pacijenta, fotografirati ga te uputiti u preoperativni i postoperativni tijek. Čimbenici koje će liječnik procjenjivati uključuju dob, tip kože i stupanj opstrukcije vida.

TIJEK ZAHVATA
Zahvat blefaroplastike se izvodi ambulantno, u lokalnoj anesteziji, a uglavnom traje između 2 i 3 sata. Ako postoji samo suvišak kože na gornjim i donjim kapcima, potrebno je odstraniti samo višak kože (jednostavnija korekcija), pa takav zahvat traje kraće, oporavak je kraći, a mogućnost komplikacija minimalna. Uz stručno vodstvo liječnika iz Zdravstvenog centra NovaMed možete biti sigurni da ćete nakon ovog zahvata biti zadovoljniji izgledom svojih očnih kapaka!

OPORAVAK
Nakon operativnog zahvata pacijent odmah odlazi na kućnu njegu, uz preporuku mirovanja, antibiotske zaštite i držanja hladnih obloga. Oteklina i podljevi ovise o vrsti zahvata i dobi pacijenta, a najčešće prolaze za 7-10 dana. Šavovi se vade nakon 8 dana, nakon čega je moguć povratak svakodnevnim aktivnostima.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

U RUBRICI RITAM ZDRAVLJA PROČITAJTE I...

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte više o našim akcijama i novostima vezanim uz NovaMed!

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

Scroll to Top