Brzo i jednostavno se riješite dobroćudnih izraslina na tijelu

Fibromi su dobroćudne izrasline sastavljene od vlaknastog i vezivnog tkiva koji na koži izgledaju kao maleni mekani čvorići, papulice na peteljci iznad razine kože.

Mogu biti veličine od nekoliko milimetara do nekoliko centimetara i nastati bilo gdje na tijelu, a uglavnom ne zahtijevaju liječenje ili uklanjanje ako ne predstavljaju estetski problem.

Uzrok pojave fibroma još je nepoznat, no pretpostavlja se da ih uzrokuje fibromatozna reakcija tijela na manju traumu, uraslu dlaku ili ubod insekta dok na nastanak plantarnog fibroma može utjecati i genetski faktor.

U Zdravstvenom centru NovaMed fibromi se brzo i učinkovito uklanjaju metodama elektrokoagulacije ili krioterapije.

Krioterapija je najčešća metoda, minimalno je invazivna i vrlo učinkovita. Koristi se za uklanjanje izraslina na koži primjenom tekućeg dušika u trajanju od nekoliko sekundi. Naši sjajni dermatolozi primjenjuju suvremeni Cryo Pro spremnik s različitim vrstama aplikatora koji omogućava da se tekući dušik aplicira s visokom kontrolom i preciznošću, bez oštećenja okolne zdrave kože.

Elektrokoagulacija je postupak uklanjanja promjena na koži pomoću visokofrekventne struje, uz primjenu vrlo tanke iglice ili kuglice, ovisno o promjeni koja se tretira. Postupak nije bolan te se uglavnom izvodi uz primjenu lokalne anestezije. Metoda je iznimno precizna, uklanja samo željenu tvorbu i ne zahvaća okolno tkivo.

Ne skrivajte neželjene izrasline odjećom – riješite ih se brzo i jednostavno u Zdravstvenom centru NovaMed!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

U RUBRICI RITAM ZDRAVLJA PROČITAJTE I...

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte više o našim akcijama i novostima vezanim uz NovaMed!

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

Scroll to Top