Akne kod tinejdžera

Što ih uzrokuje i kako ih liječiti

Koža tinejdžera pod utjecajem je hormonske oluje koja se događa u njihovom tijelu. Često su posljedica toga upalne promjene, odnosno akne na koži lica i tijela. Akne nisu samo površinski problem, već mogu značajno utjecati na samopouzdanje i emocionalno blagostanje mladih ljudi. Stoga je vrlo važno pravilno i redovito čistiti kožu tinejdžera.

Akne su najčešća kožna bolest. Nisu opasne, ali mogu biti vrlo bolne, a nakon njih mogu ostati i ružni ožiljci pa je potrebno pravodobno potražiti mišljenje dermatologa i početi primjerenu terapiju. Akne su rezultat više faktora, uključujući prekomjernu proizvodnju sebuma (masnoće), začepljenje pora, bakterijske infekcije i upalne procese.

Glavni uzrok pojave akni je hormonalna aktivnost, posebno tijekom puberteta. Hormoni potiču žlijezde lojnice da proizvode više sebuma, koji se zajedno s mrtvim stanicama kože može nakupiti u porama. Kada su pore kože začepljene, bakterije se mogu umnožiti i uzrokovati upale i stvaranje akni.

Za dublje razumijevanje i liječenje akni i stanja kože tu je dermatološka ambulanta Zdravstvenog centra NovaMed sa stručnim i iskusnim timom liječnika koji će pomoći u brizi za vašu kožu.

Svi oblici akni zahtijevaju liječenje, no pritom ne postoji univerzalan pristup nego ga treba prilagoditi svakom pacijentu. U našem Centru posebnu pažnju posvećujemo liječenju akni kod tinejdžera, gdje u suradnji dermatološke ambulante i našeg Beauty studija, osim lokalne i sistemske terapije dermatologa,  možemo ponuditi i dermoestetsku fazu: čišćenje lica, mikrodermoabraziju, kemijski piling…

U Beauty studiju NovaMed tretman čišćenja lica tinejdžera osigurava dodatnu njegu osjetljivog tinejdžerskog lica.

Koža lica najprije se temeljito i pažljivo čisti te pari kako bi omekšala te kako bi se akne istisnule sa što manje boli. Zatim slijedi proces čišćenja lica s pažnjom da sve bude sterilno da se spriječi mogućnost nove upale. Potom se koža tretira strujom visoke frekvencije koja pomaže u dezinfekciji, smanjenju crvenila i zatvaranju pora. Na samom kraju tretmana nanosi se odgovarajuća maska koja hidratizira i umiruje kožu, smanjuje upalu i crvenilo i potiče zacjeljivanje.

U borbi protiv akni strpljenje je ključno jer tretmani često zahtijevaju vrijeme da bi dali vidljive rezultate. Bez obzira na uzrok ili težinu, važno je zapamtiti da akne nisu nešto s čime se trebate suočiti sami.

Obratite nam se s povjerenjem i pružite svojoj koži zasluženu njegu!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

U RUBRICI RITAM ZDRAVLJA PROČITAJTE I...

Newsletter

Pretplatite se na naš newsletter i saznajte više o našim akcijama i novostima vezanim uz NovaMed!

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

insta

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

gram

Scroll to Top